Ürün odaklı açıklayıcı videonuzdan paranızın karşılığını almak biraz zor olabilir.
Animasyonlu bir açıklayıcı video oluşturmak uzun bir süreçtir ve zaman, sabır ve çok fazla özveri gerektirir. Açıklayıcı bir videoyu harika hale getirmeye ve dönüştürmeye giden birçok yol vardır. Markanızın sesini ve estetiğini 60 saniyelik bir animasyonda kapsüllemeniz ve aynı zamanda mesajınızı iletmeniz gerekiyor ... Biliyoruz, bu zor. Bu nedenle açıklayıcı video prodüksiyon sürecinize girmeden önce dikkat etmeniz gereken ipuçlarının bir listesini derledik.
Her şeyi Müşteriyle Alakalı Yapın!
Açıklayıcı videoyu kendiniz, markanız ya da yaptığınız iş her ne ise onun hakkında yapmayın. Kullanıcılarınız için çözmeyi umduğunuz tüm müşteri ağrı noktalarının ve sorunlarının bir listesini yapın.
Bir izleyici açıklayıcı videonuzu izlediğinde, ürününüzü satın alır veya hizmetinize kaydolursa ne kadar değer kazanacağını anında bilmelidir. Problemle bağ kurabilmelerini ve bu sayede sadece bir izleyiciden öteye gidip müşteriye dönüşmelerini sağlayabilmeniz gerekir.
Açıklayıcı Video İçin Doğru Ajansı Seçin
Fikrinizin gerçeğe dönüştürülmesini istiyorsanız, doğru açıklayıcı video şirketini seçmek çok önemlidir. Şirketin hedefleri ve değerleri sizinkilerle aynı hizada olmalı ve onlar da videoya sizin kadar adanmış olmalıdır.
Bir taahhütte bulunmadan önce portföylerini, referanslarını gözden geçirin ve onlara soru sormaktan korkmayın. Özelleştirilmiş ve benzersiz bir animasyon istiyorsanız, ajansın da sizinle aynı fikirde olabilmesi için isteklerinizi onlara bildirin.
Monomotion Studio ekibimiz, ürün odaklı açıklayıcı video üretme sürecinizde sizi dinler, isteklerinizi ve ihtiyaçlarınızı anlar ve bunlara uygun bir aksiyon planı çıkarır.
Video Senaryosu Bu İşin Anahtarıdır
Açıklayıcı video senaryonuz robotik görünmemelidir. Sıcak, eğlenceli ve kişisel hale getirin. İzleyicileriniz, bir kişinin kendileriyle konuşmasını dinliyormuş gibi hissetmeli ve her şeyi kabul edebilmelidir.
İzleyicinizin dikkatini çekmek için çok güçlü bir şekilde başlamak zorunludur, böylece hemen videodan çıkmazlar. Daha önce de belirtildiği gibi, senaryo yalnızca müşteriye ve sizden ne istediğine odaklanmalıdır. Yalnızca bir izleyicinin müşteriye dönüşmesi için kesinlikle gerekli olduğunu düşündüğünüzde markanızın ne kadar iyi olduğu hakkında konuşun.
Jargon ve teknik terimlerden kaçının ve senaryoyu mümkün olduğunca basit oluşturun. Bir 6. sınıf öğrencisi bile mesajın ne hakkında olduğunu anlayabilirse, iyi bir iş çıkardığınızı düşünebilirsiniz.
Doğru Video Stilini Seçin
Birçok şirket ve markanın sıkıştığı yer burasıdır. Pek çok açıklayıcı video stili (2D animasyon, hareketli grafikler, canlı aksiyon, screencast, stop-motion, beyaz tahta animasyonu, kinetik tipografi ve hibritler) olduğundan, aralarında kaybolmak ve hangisini seçeceğinizden emin olmamak göz korkutucu olabilir.
Bununla birlikte, bu durumdan kurtulmanız için bazı temel kurallar vardır. Örneğin, açıklayıcı videonuz yazılımla ilgiliyse ve nasıl çalıştığını açıklamak istiyorsanız, bir screencast ile ilerlemek mantıklı olacaktır. Ama eğer amaç sadece bir hizmeti tanıtmakla ilgiliyse, 2D animasyon tam size göre olacaktır.
Bir şeyi açıklamak mı istiyorsunuz? Hareketli grafikler veya beyaz tahta animasyonu ile devam edebilirsiniz. Ve sadece bir mesaj göndermeniz gerekiyorsa, kinetik tipografi en iyi seçim olacaktır.
Hala bir stilden emin değilseniz, stilleri karıştırıp mix yapmaktan çekinmeyin.
Yaratıcılığın sınırı yoktur.
Bu içeriğimiz ilginizi çektiyse "Video İçerik Üretmek Başarı İçin Yeterli Mi? Başarıya Ulaşmak İçin 5 Yol" isimli yazımıza göz atabilirsiniz!
Comments