SWOT analizinin ismi 4 farklı bölümün baş harflerinin birleşmesiyle oluşur.
Birinci bölümde güçlü yanlarınızı listeleyebilirsiniz. Sahip olduğunuz kaynaklar, tecrübeleriniz ya da işletmenizin lokasyonu gibi bir çok güçlü yanlarınızı bu bölümde listeleyebilirsiniz.
İkinci bölümde ise zayıf yanlarınızı listeleyebilirsiniz. Örneğin yeterli tecrübelerinizin olmaması, fiyatlarınızın yüksek olması gibi zayıf yanlarınızı ekleyebilirsiniz.
Üçüncü bölümde ise Fırsatlarınızı listeleyebilirsiniz. Örneğin girmek istediğiniz sektörde rekabet az ise bu sizin için fırsattır ve bu alanda listeleyebilirsiniz.
Dördüncü bölümde ise sizi tehdit eden unsurları listeleyebilirsiniz. Hammadde fiyatlarının yüksek olması ancak satış fiyatlarının düşük olması gibi tehditleri burada listeleyebilirsiniz
.
SWOT Analizindeki Harflerin Açıklaması Nedir?
S harfi strengths anlamına gelir. Bunun Türkçe karşılığı güçlü yanlarınız demektir.
W harfi weaknesses anlamına gelir. Bunun Türkçe karşılığı zayıf yanlarınız demektir.
O harfi opportunities anlamına gelir. Bunun Türkçe karşılığı fırsatlar anlamına gelir.
T harfi ise threats anlamına gelir. Bunun Türkçe karşılığı ise tehditlerdir.
SWOT analizindeki “S” ve “W” harfleri iç etkenleri ifade eder. Yani sizin elinizde olan bir şeydir. “O” ve “T” harfleri ise dış etkenleri ifade eder. Yani sizin elinizde olmayan, piyasa koşullarından dolayı ortaya çıkan olayların bütünüdür.
SWOT Analizi ve Video
SWOT analizini yaptıktan sonra bir video oluşturmak o videonun amacına gitmesini çok daha kolay bir hale getirir. SWOT Analizi yapıldıktan sonra o videoda tam olarak neyi anlatmak istediğinizi daha net anlarsınız. Böylece hedef kitlenin dikkatini daha kolay bir şekilde çekersiniz. Hedef kitlenize direkt olarak güçlü yanlarınızı anlatmak sizi bir adım öne taşır. SWOT analizini doğru bir şekilde oluşturmak çok önemlidir. O yüzden bunu bir uzmana yaptırmak sizin için çok faydalı olacaktır. Monomotion Studio olarak SWOT analizini en ince ayrıntısına kadar çıkarıyor, firmanızı nasıl geliştireceğimizi sizlerle paylaşıyor ve beraber bir şekilde uyguluyoruz.
Bu yazımız ilginizi çektiyse "Dönüşüm Hunisi Nedir?" isimli yazımıza da göz atabilirsiniz!
Comments