Kaliteli bir etkinlik filmi ile ürününüzü, firmanızı ya da hizmetinizi geniş ve doğru bir kitleye ulaştırabilirsiniz. Etkinlik filmleri doğası gereği dinamik ve izlemesi keyifli içeriklerdir. Doğru hazırlanmış bir etkinlik filmi ile hem harika bir imaj yaratabilir hem de satışlarınızın artmasını sağlayabilirsiniz.
1) Etkinlik Filmi Tarzınızı Seçin
Canlı etkinliğinizi çekmeye başlamadan önce, son ürünün ne olmasını istediğinize dair net bir fikre sahip olduğunuzdan emin olun. Video içeriği oluşturmak için sayısız neden vardır, bu da videonuzun baştan belirlenmiş, ulaşılabilir bir hedefe doğru odaklanması gerektiği anlamına gelir. Canlı bir gösteri ile markanız ve hizmetleri hakkında izleyicileri eğitmek mi istiyorsunuz? Öyleyse basit bir TED Talk tarzı video işinizi görecektir. Ancak, bir konserin gösterişli, patlayıcı enerjisini bir sonraki konsere müşteri çekmek için yakalamaya çalışıyorsanız, yakın çekim bir vurgu daha iyi bir seçenek olabilir. Ne tür bir etkinlik çektiğinizi düşünün, neyi başarmak istediğinizi düşünün ve oradan bir üretim çerçevesi oluşturmaya başlayın.
2) Süreç Boyunca Bir Planınız Olsun
Canlı olayların doğası gereği kendiliğinden olması nedeniyle, birkaç kamera açısıyla bunları kolaylıkla yakalayabileceğinizi hissedebilirsiniz. Ancak tam tersi doğrudur: etkinlik videoları, geleneksel bir videodan daha fazla planlama gerektirir. Konumunuzu önceden haritalayın, sıkı bir zaman çizelgesine sadık kalın ve ekibinizdeki herkesin sorumluluklarını bildiğinden emin olun. Unutmayın, geleneksel bir video çekiminden farklı olarak, eğer birisi çekimlerini bozarsa, “kes” demek bir seçenek değildir.
3) Doğru Ses Sisteminizi Hazırlayın
Canlı etkinlik video çekimlerinin belki de en zor kısmı, ses kalitenizin üst düzeyde kadar kalmasını sağlamaktır. Bir mekanın etrafında hareket ederken geleneksel mikrofonları kullanma fırsatına sahip olmamanız mümkündür. Bu da her bir kamera için daha küçük mikrofonlar kullanmanız veya (mikrofonları kullanan performanslara sahip bir etkinlikse) doğrudan mekanın ses sistemine bağlanmanız gerekebileceği anlamına gelir. Fakat öyleyse bile dikkatli olun. Sesinizin mekan hoparlörlerinde iyi görünmesi, kayıtta da iyi olduğu anlamına gelmez. Pik, bozulma ve diğer olası ses sorunlarını dikkatlice izlemek için bir ses mühendisi bulundurun.
4) Her Zaman Önce Güvenlik
Bir etkinlik filmi için canlı bir etkinlik çekerken, farkında olmasanız da, ekstra bir risk unsuru üstlenirsiniz. Sadece profesyonel ekibinizden değil aynı zamanda, çekiminiz göz önünde bulundurularak tasarlanmamış bir ortamdan ve içindeki insanlardan da sorumlu olmalısınız. Çoğu kişi ekipmanınız, ekibiniz vb.hakkında aşırı bilinçli olmayacaktır (veya umursamayacaktır). Daha az farkındalık daha az güvenli davranışa eşittir, bu yüzden her zaman güvenliğinize öncelik verin. Teçhizatı yürüyüş yollarını engellemesini önleyecek şekilde düzenleyin ve düzensiz merdivenler veya cılız platformlar gibi potansiyel çevresel tehlikeleri önceden keşfetmeye çalışın.
5) Etkinlik Filmi Çekilen Konuma Uygun Hareket Edin
Bir etkinlik filmi çekerken hala markanızın veya şirketinizin bir temsilcisi olduğunuzu unutmayın. Ekibinizdeki herkes, kıyafet tarzlarından, katılımcılarla etkileşime girme biçimlerine kadar mümkün olduğunca profesyonel davranmalıdır. Etkinliğin kendisi odak noktasıdır ve içerik oluşturma amacıyla doğal akışı bozmak, iyi karşılanmayacaktır. Her zaman saygılı olun, göze batmamaya çalışın ve başkalarına size davranılmasını isteyeceğiniz şekilde davranın.
Etkinlik videosu çekimlerinizin profesyonel bir ekipçe gerçekleştirilmesi çok önemlidir. Siz de Monomotion Studio farkıyla en başarılı etkinlik videolarına sahip olmak isterseniz hemen tıklayın.
Bu içeriğimizi beğendiyseniz "360° Çekim Yaptırmak İçin 3 Ana Neden?" isimli yazımızı inceleyebilirsiniz!
Comments